top of page

3 måter å ta vare på yogamatta

Yogamatta vår er en personlig sak. Den er med oss når vi praktiserer, om det er hjemme, på reise eller i studio. Den blir vårt lille space, en trygg ramme å øve på. Hvordan tar du best vare på yogamatta?

1. Snu matta før du ruller den sammen

Når du snur matta før du ruller den sammen, unngår du at hjørnene vipper oppover. Det er bedre for matta og bedre for deg å praktisere på.


Det er altså veldig enkelt. Snu matta slik at undersiden ligger opp, så ruller du sammen.


2. Bruk mattespray

Bruk en god mattespray for å rense matta, gjerne hver gang du har praktisert. Velg en med antibakterielle egenskaper, så sørger du for at matta holder seg lenger og blir en enda tryggere plass å praktisere.


Det finnes mange ulike mattesprayer. Vi liker sprayen fra MantraDog ekstra godt, for den er det bare å spraye og la tørke. Du trenger ikke tørke den av. Praktisk?


Og du, la den tørke litt før du ruller den sammen. Da holder den enda bedre! Har du vært i studioet, anbefaler vi å vente til du kommer hjem før du sprayer matta og lar den tørke.


3. Oppbevar matta liggende, ikke stående

Har du opplevd at den ene siden av matta blir litt bølgete?


Hvis du lar matta ligge under oppbevaring vil den holde seg enda bedre. En matte som står oppreist vil kunne bøye seg i den enden som står ned mot gulvet og da blir den ene siden bølgete. Matter som ligger holder enda lenger!


Hvordan tar du vare på din yogamatte?5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page